| Kuluttajapalvelu | Kuvapankki |

Laskiaisrokka

hernekeitto, hernis… Rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Hernekeitto kuuluu laskiaiseen ja Portti Palvikylki keitossa
kohottaa makunautinnon aivan uudelle tasolle.

Hernekeitto

(8-10 annosta)

2,5 l vettä

500 g kuivattuja herneitä
400 g paistijauhelihaa
1 kpl Portti Palvikylkipala noin 400 g
1 sipuli
2 porkkanaa
2 rkl sinappia
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

  1. Laita kuivatut herneet veteen likoamaan noin puoli vuorokautta ennen keiton keittämistä.
  2. Ota paistijauheliha huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen ruskistamista. Kuutioi sillä välin palvikylki. Kaada kuutiot kuumalle paistinpannulle ruskistumaan.
  3. Pilko sipuli ja lisää pannulle palvikylkikuutioiden joukkoon. Freesaa noin 10 minuutin ajan.
  4. Laita keittokattila kuumenemaan. Lisää mausteet ja freesatut palvikylki- ja sipulikuutiot.
  5. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja lisää keittoon.
  6. Hauduta keittoa hiljaisella lämmöllä noin kolmen tunnin ajan. Tarkista maku ja tarjoile.

Voit valmistaa hernekeiton vaivattomasti myös uunissa. Ota keitto uunista noin tunnin välein ja sekoittele pohjaa myöten. Keitto kypsyy noin viidessä tunnissa, kun lämpötila on noin 135 astetta.